Saturday, December 31, 2011

end of 2011

hye assalamualaikum.................. korang sendiri tau kn yg harini merupakn hari last bagi taun 2011,so this is my last post 4 this year,just a few hours to go until midninght,hmmm,my feelings??? to be honest laa kn,ak mmg x suke,yes,i hate it !!! nk tau knape,sbbnye ak mmg x sukelaa,ntahlaa knape,ak rase gile2 benci nk jadi fom 4 nie,hmm,i love to be form 3 walaupun jadi fom 3 nie susah,kene slalu study je kojenye,hmmm,tapi ak x kesah sume bende tuu,lps nie,kwn2 ak dah ramai dah yg x same kls ngan ak,yelaa,diorang mesti masuk kls ikut sub yg diorang nk,tu x kirre lagi klau yg pindah skolah tuu,haishh mmg terpisah trus laa,ak syg sume kengkwn ak n klau bleh ak xnk t'pisah ngan diorang,yelaa,kitorang dah together since fom 1 lagi kot,mane x sedih kan :'( okey,enough with that,skang nie ak nk kenang balik pristiwa2 yg ak xleh lupe time ak fom 3 nie....okey,yg first adalahh time hari 1st nk kene balik bainun balek,hmmm,mmg sedih time tuu,nk tau nape,sbbnye ak kene duk rumah sengsorang pada hari ak kene balik bainun balek,bygkn,packing sengsorang,mkn plak kene buat sendiri,hmm,jgn nk ckplaa,ak mmg x mkn langsung haritu,bknnye ak mls nk msk,tapi ble ak masak something,ak xde selera nk makan,haha,last2,makanan tu sume masuk tong sampah,ish3 n ptg tu time nk balik bainun pun mak sedare ak yg hantar,hmm,sedih2 :( yg ke-2 plak adlah time hari pertauliahan pengawas,huhhh,mmg perit kot time tu,nk tau nape,dahlaa ak xleh naik pentas ambik sijil,pastu kene marah lak tuu,hmm dgn sape,adelaaa :D ,mmg spoil mood ak time tuu,reasonnye ak x leh ambik sbb blazzer ak xde,bdk ghazal pinjam sbb nk pergi Turki ade show kt sane,fuuuhhhh,mmg dah xde rezeki kan nk wat camne,n mlm before hari pertauliahan tu ade rehearsel n time tulaa pon ak kene mrh,n balik je dorm,ak mmg pns semcm jer kot,haha,ak ingat lagi anis ngan mahani dtg dorm ak,ak mnangis kot time tuu,haha,dah kene marahkan,mane x pns,heee,tapi bile pikir2 balik,lawak pon ade time tuu XD 3 . sports day taun nie mmg best,why???,hmmm,sbbnye adalah rumah skn ak iaitu rumah RAZAK(kuning) jadi juara kott,haha,best siot,yelaa,klau x sbelum nie rumah rahman(hijau) je yg mng,taun nie ade kelainan skit yea,hee :D ,n time nk hari sukan tuu,mmg agak busylaa bagi ak sbb ak kene train bdk2 pandu puteri kawad kaki,haha,mmg penat,tapi xpe,sebagai pengerusi yg baik ak x kesah kot,haha*gedikkkk,hmmm tapi syg pandu x mng,hee,xpe2,cube lain kali ye korang :D,n disamping tu pon ak ade gaklaa tlg skit2 prepare tuk hari sukan kt markas razak,bestt gaklaa 4 . after exam tgh tahun haritue,fom 3 n fom 5 yg dpt top 20 kene pegi SMKA Kerian sbb ade program persediaan kat sane,byk gaklaa dak2 dari skolah lain sperti smka kerian,azlan shah,anderson,rps,tmn tasek,hmm,ade lagi rasenye,tapi ak x ingat dah,pegi sane naik bas bainun yg cantik gile tuu,haishh,bilelaa nk tuka bas baru kan,sedih ak tgk bas bainun tuu,ish3,hrp je skolah kluster :p hmm,first impression ak bout that school adalaa diorang ade dewan mkn yg cantik,meriah gile DM diorang dah mcm keling je ak tgk,mmg klahlaa DM kt baiunun,haha XD,hee,dorm plak kitorang kene pecah2 sbb nk kene campo ngan skolah lain,n ak dpt same dorm ngan nadiah salleh n kak zatie fom 5,hmmm,impression ak ttg dorm diorang adelaa,best lagi dorm yg ade kat bainun tuu,dorm diorang sempit n x teratur,n time kt sane kitorang2 yg pegi tuu rase mcm b;syukur klau dpt balek bainun,for d 1st time kitorang x sbr2 nk balik bainun kott :> haha,n time kat sane ak rase dak bainun laa yg paling rockers skali,girls sume pakai baju kurung,sopan gitu,hmm tapi kitorang nyadin je pakai sluar sume,heee :D 5 .heee,time trial alhamdulillah laa ak dpt 8A,hmm tapi before trial tuu ade satu peristiwa yg sedih kot sbbnye ak kehilangan org yg ak syg sgt2 iaitu opah ak,sbelum nie ak dah post dah kat sini,hmmm mmg sedih,ak just balik sehari je kot,balik pagi mlm tu dtg bainun balik sbb besoknye nk exam pra-trial,bygkn mlm tu ak x study papepon,subjek nk exam besok pon ak x tau,sampai ak kene mrantau ke dorm org lain sbb nk tau exam pe besok,n mlm tu ak mmg x study laa,xde mood kot,hmmm,xknlaa lps ak nanges bagai nk rak pastu ak nk study kot,mmg x masoklaa,n time tuu mmg ak b'trima kasih se sgt2laa dkt akak2 dorm ak sbb time ak mnagis gile2 mlm tu dkt dorm,diorang pujok ak,bagi ak smangat sume,thanks akak2,hanis syg akak2 sume <3 ,n naseb baiklaa besoknye time examak leh jwb ngan baik,bile siap jwb exam,ak x check pon kertas soalan tu,akjust t'menungg je ngadap luar kls,mmg time tu ak still rase nk nanges,tapi ak control sbb xnk cikgu tau,hmm,cume Allah je yg tau perasaan ak time tu,hmm tapi dlm sedih2 ak,naseb baik gaklaa ak dpt 6A 2B time pra trial haritu,tapi exam yg tu x penting pon act,just cikgu nk test students je 6 . sebagai fom 3 mmg ak busy je memanjangkan,byk giler cikgu bagi kerja nk buat,haishh,mmg x cukop mase nk siapkn sume tu sampai kitorang byk yg kene korban mase tido memlm sbb nk siapkn homwork,hmm u x kire lagi nk kene cari waktu tok study,ptg2 ade kls,mlm2 pon kengkdg ade jugakk,hee mmg tension giler2,sampai sume org bad mood je time tu,yg nanges sbb tension pon ade kot,haha,bygknlaa,kls mmg senyap giler time prep sbb sume ngah pulun nk siapkn koje,fuhhh,tapi bile dah lame2 dah rase cam biase je sume tuu,cewahh,dah kebal dah,haha XD 7 . hmmm form 3 time nk dkt2 exam kitorang ade wat solat hajat,bace yassin sume tuu n ade satu pagi tu kitorang ade buat qiamullail,fuhhh,punye awllaa ak bangun time tuu,3 lebih rasenye n jgn nk ckplaa kitorang mmg t'sengguk2 dah dibuatnye,lps habes bende tu xleh nk sambung tido sbb ade kls subuh,ust che yg buat,stiap minggu kot ade kls tuu,fullamak,mmg awl sehh,subuh2 dah nk kene study bagai nie,mmg plajar cemerlang dibuatnye,tapi walaupun haritu ak just tido lebih kurang 2 jam je,but seriously i was not sleepy at all,wahh,mmg best camtu XD 8 .hari anugerah cemerlang taun nie ak dpt kot sbb last year ak dpt no 3 dlm batch,wah3,mmg bertuah gilerlaa ak nie,bknnye sng,yolaa,ramai lagi yg pandai2,hmm,ak rase cam nasib je bende tu,n taun nie tuanku bainun sendiri yg dtg,wahhh,mmg lagi b'tuah kot,bknnye setiap thn tuanku bainun dtg skolah,lat time ak fom 1 rasenye n time fom 3 ak jumpe lagi,hmm,hope next year dia dtg lagi sbb ak nk gi ambik lagi taun dpn nie,hehe,pnt dia nnti sbb pmr je dah 68 org,tu x campo ngan yg lain2 tuu,hee,tapi klau tuanku bainun yg dtg,mmg byk preparation laa yg nnk kene buat,rehearsel pon byk kali kot,penat dehh,tapi yg bestnye sbb cikgu byk yg x masuk kls sbb busy nk prepare,haha,mmg kemain lagi laa kitorang dibuatnye,tambah2 lagi time tu sekolah SMK Sultanah Asma ade dtg bainun for a week,so kitorang mmg layan diorang jelaa tme tu,best2 :D 9 .heee mcm biaselaa PMR,mmg dah saat genting dah time tuu,bak kata miss lim pmr tuu mrupakan pelabuhan bagi fom 3,fom 3 sume dah mengemudikan kapal masing just tunggu mase je nk b'labuh,yesss,ak suke ayt miss lim tuu <3 ,heee, time pmr,tiap2 hari ak ngan kwn2 ak call parents sbb nk inform psl exam,heee,seriouslly ak ingat lagi time ak jwb exam sume tuu,ak time exam duk kat blakang so lps habis jwb je ak akn usha member lain,haha,ade kot yg tido,fullamak mmg best habeslaa,hee,time pmr pon ak leh lagi mkn gula2,nyadin je XD,tapi nasib baik ak x rase ngatuk langsung,dahlaa sejuk dlm dwn tuu siap pasang aircon lagi,time paper last pmr,mmg kitorang sume dah sengih2 dah sbb x sabo2 nk habis cpt,penat kot jawab exam :D 10 .last but not least,time hari last day skolah,seriouslly ak x hepy langsung time tuu sbb ak sedih nk b'pisah ngan akak2 dorm ak,yelaa,diorang dah fom 5 n fom 6,so kompem2 laa x jumpe lagi dah,mnangis kot ak n akak2 dorm ak tu pon ade yg nanges,heee espeacially kak adda said :D ,huhu mmg sedih sbb ak ngan dia since ak fom1 lagi kot,mmg haritu ak call mak ak suh ambik lambat sbb ak nk spent time ngan diorang.nasib baik diorang xde kls ptg tuu,kitorang tuka2 bio,sembang2 n ak kene make up kot dgn kak maria,haha,lawak habes laa muke ak,sedih siot sbb diorag slalu lyn ak dkt dorm,diorang x pernah sombong ngan ak walaupon diorang tu senior ak,share2 story,mkn same2,study same2,basuh baju same2,pegi toilet same2,dgr mp same2,memekak tgh2 mlm same2,n mmg sume same2 laa kirenye,hhmmmm,seriouslly ak syg giler2 kat diorang,diorang dah mcm akak ak sendiri walaupun ak ni x pernah ade kakak :D oklaa,ak rase that's all from me,i know post ak kali nie mmg panjang kan,haha,last post taun nie kenela panjang,hmmm n sorry klau ade slh taip ke slh bahase ak ape ke okey,gile laju kot ak taip bende tie,mcm nk race je,oklaa,so HAPPY NEW YEAR YAA GUYS,HOPE NEXT YEAR WILL BE MUCH2 BETTER DEN DIS YEAR,INSYAALLAH :)

Sunday, December 25, 2011

presents

hye assalamualaikum.... heee,korrang2 yg dpt 8A tu mesti dah minx hadiah mcm2 kt parents korangkn???,haha,same goes to me... :> actually ak ade gak rase mcm b'slh nk minx hadiah2 nie sbb ak mmg ikhlas nk dptkn staright A's time pmr sbb ak nk buat parents ak hepy n proud of me,yelaa,ak x sanggup parents ak malu deisbbkn ak,hmm,klau ak x dpt 8a mesti org akn ckp"laa,dulu upsr leh dpt straight a apesal pmr x bleh",hishh,leh mati ak nk jwb soalan camtu :< okey2,b'balik balik pade soal hadiah tadi,since parents ak dah tanye ak nk hadiah ape so ak ckplaa yg ak nk menatang yg ade kt bwh nie...
mak ak ckp "hmm,tgklaa dulu"...hishh,i really hope that i can get sony psp nie,amin.. hehe,tapi hadiah sampingan pun ak dpt gak,hmmm,my dad gave me a blouse jenama 'google',haa wait arr,bknnye google search tuu,nie google jenama pakaian punye,not bad laa n bile ak tanye bape harga dia bapak ak xnk ckp,hmmm,tapi dah bapak ak dah bagi,so ak pun ambik jelaa kn,rezeki jgn ditolak,so thanks dad,ilebiuuu plus2 <3 and like usual laa,ak dpt duit from sedare2 ak sume,n ramai gaklaa kezen ak yg wish tahniah kat ak,heee,mekaseh2 XD till now then,bubye :)

Saturday, December 24, 2011

result !

hye assalamualaikum... kome sume mesti dah tau kn yg hari khamis haritu b'samaan dgn 22/12/11 mrupakn tarikh result pmr kluar,penting doe tarikh tu espeacially for all form 3,heee,memandangkn i'm also bdk fom 3 so kali ni ak nk post psl result pmr ak... heee,alhamdulillah ak dpt gak ape yg ak nk iaitu bende yg ade kat bwh nie...
hmmm alhamdulillah sgt2...nk tau prasaan ak camne,hmm,kompemlaa hepy kan,,sape yg x hepy klau dpt straight A's kan :D tapi yg x bestnye sbb ak x gi ambik result kt skolah,ak tau result ni pon sbb mak ak call office,sbb ape ak x ambik???,hmmm sbb ak ade kat melaka time tu,tgh holiday ngan family,sedihlaa gak,dahlaa bainun masuk tv,siap ade wartawan lagi dtg tuu,hmm,bknnyer sng tu,haha,taun lps pon x mcm tu,yg ak tau last bainun masok tv psl result time taun 2003,page dpn...taun ni mraselaa lagi,haha,lagi femes bebdk bainun dibuatnye,siap masok berita lagi,hmmm,ak nk gak mcm tuu :( but bende yg palinng ak epy adelaa sbb batch ak iaitu batch 28 dah klhkn batch taun lps,hmmm finally,mmg tu bende yg ak hrp sgt2,yessssss ! so lps nie i think dah xkn ade dah suara2 yg sumbang batch diorang ngan cikgu2,hishhh,kitorang mmg benci giler2 bende tuu,batch kitoranglaa yg slalu dipandang hina,kene marah laa,ejek laa n mcm2 lagi,cikgu slalu comparekn result kitorang ngan taun lps,cikgu slalu ckp yg result kitorang ni truk,time trial kitorang just dpt 16 org je 8a x mcm taun lps ade 23 org,tapi at least result kitorang time tu 2nd kebangsaan iaitu kt bwh tun fatimah jer,tapi alhamdulillah pmr kitorang atas dr taun lps,so padan muke korang,haktuihhhh :P kitorang dah buktikn yg kitorang bleh klhkn korang so korang jgn nk pandang rendah lagi kt kitorang tau ! hmmm,tapi ak xdelaa hepy sgt bainun dpt 68 org 8A,sbb klau bleh ak nk sume ahlli batch ak dpt sume A,biar kite cukop 100 org dpt 8A,hmmm yg ruginye ade 27 org yg dpt 7A,kn bagus klau 27 org tu dpt 8A,so pmr taun nie leh ade 95 org straight A's,kan cantek tuu,biar senyap trus batch taun lps :p so dlm byk2 skolah kt perak nie,bainun dpt tempay yg ke 5,1st semesti,2nd star,3rd mckk,4th sabda,6th tmn tasek,7th seratas,8th igop,9th azlan shah n 10th smka kerian... n kpd students kat tmn tasek tuu,sorry yea sbb korang xleh klhkn kitorang,haha,penat2 je korang laungkn slogan pagi2 ckp nk klhkn bainun,haha XD so congratetulations to all those students who get straight A's in PMR,we've make it worth !
okey,nie sebahagian drpd 68 org yg dpt 8A kat bainun,ekceli,ramai je yg x gi ambik result t'masuklaa ak :> I LOVE YOU GUYS VERY2 MUCH ! N FOR THOSE WHO DID'NT GET STRAIGHT A's,DUN WORRY OK,KORANG SUME DAH BUAT YG TERBAIK SO CONGRATES ALSO :)

Friday, December 16, 2011

err

salam... time ak ngah boring2 tadi tetibe lak ak rase nk visit myspace,fuhhh,mmg dah lame gile ak jenguk menatang tuuu,mmg bersawang le jawabnyer,n myspace still bosan cam dulu gak n mase tgh on9 myspace tadi ak terjumpe 1 pic nie,pic time ak fom 1,hee,mude lagi ak time tuu,n pic tu mase time jamuan fom 1 dulu,hishh rindu plak ak time fom1 dulu,skang nie nk fom 4 dah,scary doe,upper form x best,subject dia susah tapi ak akn pastikn yg ak leh buat*chaiyokkk !
oke,nie dia gambonyer,scary jer ak tgk siap ade tepung2 lagi kt muke ak,haha,mmg lawak,ak ingat lagi yg best giler time tuu till now then,bubye :))

Friday, December 9, 2011

rantai burung hantu haram !

salam n hye sume... oke,tadi ak online fb n ak ade bace satu link nie yg mengatakan yg rantai burung hantu tuu haram,nk tau sbb ape,sbb bende tuu ade berkaitan dgn freemason,nk more info,read this oke... www.haiyumhaffiz.blogspot.com oke,yg kat bwh nie adelahh contoh rantai burung hantu tuu
hishhh,bile ak tau bende nie haram trus ak batalkn niat ak nk beli bende nie,dulu ak bkn main beriya lagi nk beli bende nie,yelaa sbb bagi ak rantai tuu cantikn ak pernah laa pakai bende tuu sbelum nie itupon sbb pinjm org lain punyer,fuhhh,naseb baik,kalu x bleh melebur duit ak lebeh kuarang RM 20 something camtuu laa,Alhamdulillah.... p/s: ni ade pesanan tuk korang2 yg dah beli bende nie,baik korang pegi buang je bende nie,buat memalukan nama agama Islam jer

result

salam n hye sume.... hmmm,harini mak sya ckp result mungkin kluar pada 20 haribln n klau betol2 kluar pd haritu so ak xkan bleh ambik result time tuu n ak akn ambik lambat skit,mak abah ckp time tuu family kitorang nk gi jengjln for a few days rasenyer,hmmm,tapi mak bpk ak x ckp katne,tapi klau bleh ak nk gi ambik result pmr tuu sbb bende tu cume skali seumur hidup n bende tu mmg bende yg ak tunggu sgt2 walaupon ak takot,hmm,but i really hope that result kluar pada hari lain yg ak bleh ambik,ya Allah,tolonglaa hambamu ini,aminnn till now then,bubye :)

Thursday, December 8, 2011

hyeeeeeeeeeeee ! today my dad n my mom duk bising2 psl kitorang tido lmbat n bangun lambat,ish3,normal laa tuu kan,mak,abah,kitorang mmg suke jadi klawr memlam nie,koje part time kitoran,haha n then my dad ckp lps nie kitorang kene tido awl,pastu pukul 11 dah kene tido dahh,kene pdm lampu,laptop,tv sume tuu,bapak ak ckp leh jimat karen camtu,haha,bleh mati ak dibuatnyer camtuu,time bapak ak ckp camtuu ak teringat light off dkt bainun,hehe,rindu la plak time stay up memlm kat bainun,tapi stay up kt bainun x same dgn stay up kat umah,kat bainun memlm duk ngadap buku sampai kul 1 pagi camtuu tapi kat umah duk ngadap muka buku atau lebih dikenali sbagai facebook,klau kt rumah klau nk ngadap buku nie mmg susah sbb tulaa ak rase bertuah sgt sbb dpt duduk dkt hostel,klau x,ak rase ak mmg dah hancorr dahh,byk sgt dugaan klau kat umah,klau kat skolh klau tgk org study jer kite rase tergugat n kite akn ikot study jugak,okelaa,that's all from me,thank you for reading... bubbye :)

greyson

salam n hye sume......... ok,post ak kali nie sbb ak nk kknlkan korang dgn bf ak,dia nie comel tau,suare pon sdp,femes plak tuu,hmmm,mmg tip top laa dia niee,mmg ak bertuah laa dpt dia nie,heee,nk tau sape???,oke,wait ar.... ..................... ................ ......... ...... .... .. .
tadaaaaaa............ comey kan3,hehe,jgn sesape nk cube rampas dr ak,klau x,korang tunggu jelaa,prg dunia ketiga bkl b'laku,muahahahahaaha XD p/s: Greyson Chance,i think i start minat kat u laa,i slalu stalk u kat youtube tauu coz ur rockkkkkkkk ! MELOVEYOUMUAHMUAH <3
hye..... now i change the background,header n the song,korang prasan x???? for this time ak tukar lagu jet lag plak dr simple plan sbb skang nie ak dah suke lagu nie plak,klau korang dgr lagu nie baik2 n phm lirik dia,best tau...cer dgr elok2 oke... till now then,bubye :)

Thursday, December 1, 2011

ujian MRSM

hai sume....
oke,post ak kali nie ak nk citer psl tajuk yg kt ats tuuu,mesti korang tau kann apebende menatang tuu...okelaa,bagi sesape yg x tau ak akn trgkn oke,rileks2,oke !ujian MRSM ataupun name lain dia adalah Ujian Kelayakan Kemasukan MRSM (UKKM),bende nie adalah untuk tgk sameda korang lyk ke x nk masuk skolah MRSm,hmm,oke cukoplaa tu !
oke,ujian ak smalam b'samaan 30/11, dkt MRSM taiping,n ak mmh b'basib baik laa sbb ramai giler bdk bainun yg same ngan ak kat sane,sape???,oke bdk bainun yg ade ialah kirin,ecah,fa'a,amy,mas,nad husna,nad bujur,mahani,hariz,shahir,adib,jadas,eddi,hmm,tujelaa kot...,ramai kann,dah mcm reunion je dibuatnyer,mmg best arr !
oke,exam tu camne?/?,hmmm,speechless ak dibuatyer,soalan math dia mmg merupakn exam math yg paling susah ak pernah buat dlm hidup ak,bygkn,soalan yg ak xpernah jumpe pon ade,drpd 40 soaln,ak just berjaya jwb dlm 20 lebih jerr,mmg truk,ak rase cam ak nie mmg bodoh !hmmm,jap2,yg ambik ujian nie jgn trase laa,nie tuk ak jerr oke...solan sume jwb dlm pc,so nk conteng2 diagram nie mmg x bleh laa,hishhh,benci btull,mmg mase pon x cukopp laa ngan nk jwb bende lain lagii..oke cukop psl math,soalan SAINS dia boleh laa,byk logik jerrr n lastly soalan peribadi dia mmg boring giler laa,dahlaa ade 100 soalan,mmg laju jelaa ak jwb...
okelaa,balik tu ak singgah jap mkn dkt restaurant DOLI,kedai nie just ade menu kuetiaw jerr,dahlaa mhl,x sedap plak tuu,bygkn kuetiaw goreng dia sampai rm 9,skit plak tuu,tapi xpelaakn,saje2 je nk cube,n restoren nie pernag masuk dlm rancangan JALAN2 CARI MKN tuu,mmg ramai org laa,dahlaa ak pakai baju skolah,sume org pandang je kat ak,haishhh,malu teman dibuatnyer,haha XD

hmmm,tapi otw balek tuu mmg ak moody jelaa sbb tension soalan dia susah,makin tipislaa peluang ak nk masuk MRSM camnie,ak dahlaa xnk stay kt bainun sampai fom5,nk gak rase masuk skolah lain yg lagi bagus kannnn


okelaa,till now then,bubye n thanks 4 reading :))

Saturday, November 26, 2011

oke,i'm back !
today ak rase sedeyh tau x,oke,mcm bodo jer nk citer2 sume bak kate tutttttttt .
okelaa,sape nk tau,truskn meembace,sape yg xnak tu,get off la u !
oke !
ak sedeyh sbb ak bkl ditinggalkn oleh family ak sbb diorang akn pergi melancong ke Vietnam pd bln 6 akn dtg,huisshhh,lambat lagi tu kn,tapi ak sedih laa sbb ak nk pegi gak,mane aci camnie,x aci kn,kn???
sebenarnye bkn ak sorang jer kene tinggal,tapi abg 1st n 2nd ak pon same cam ak gak sbb diorang kat U time tuu,ak plak ade kat skolah,x tau time tu ak ade kt bainun lagi ke x*cewahhh xp...yg akn pergi 4 sure laa parents ak,my 3rd bro n my lil sis,hmmm,bestlaa korang kann :(

okelaa,that's all from me,thanks 4 reading :)

Friday, November 25, 2011

oke,i'm back with a new story,not a gossip oke,haha
oke today ak dinner lain dr kebiasaannyer laa sbb ak gi dinner dkt hotel hillcity,not bad laa makanan dia...tapi mak ak x ikut sbb pening,sedeyh jerr
and today mcm biaselaa ak on9 fb n update status psl dinner nie,x brape lame kemudian rayman komen,sape rayman???alaa,yg bdk BISP tuu,dak GR,n than kitorang pon sembang2 sampai pannjang status ak dibuatnyer,btw,thanks rayman sbb lyn ak mlm nie,klau x bosan ak dibuatyer,ur nicen best sembang ngan ko,haha,chill right brader :))

Wednesday, November 23, 2011

dream

I HAD A WONDERFUL DREAM LAST NIGHT AND IT MAKES ME DIDNT WANT TO WAKE UP THIS MORNING...
BUT WHEN I WOKE UP,I REALISE THAT IT'S JUST A DREAM N NOT FOR REAL...

I EXTREMELY HOPE THAT IT WILL COME TRUE SOMEDAY X(

dearest frenz !

hello there :))
kali nie ak nk ckp psl comment status ak kat fb sudah semangkin memanjang diatas usaha insan2 yg ak syg,iaituuuu*drumroll
...


...


...




ANIS ZURIATI ADZHAR



and





p/s: thanks a lot u guys,ME LOVE YOU BOTH <3

OMG !

fuhhh,i'm back,miss me???
oke stop !
mcm hape jer XP

okelaaa,hari nie ak nk post psl sorang kwn ak nie fb,dia nie baik n funny...
sape org tuu???
xpelaa dia nie x suke sgt mencapabkn diri
tapi smalam ak x sangke yg kwn ak nie kaya giler babeng arrrrr !
rumah dia jgn nk ckp arr,besar gilerrrrr !
nie pon ak tau lps ak secare x sengaja t'bukak fb bapak dia
oke,nie ak bknnyer ak nk ckp yg ak nie mate duitan ke ape,tapi ak just nk ckp yg ak x sangke yg dia nie kaya sbb dia nie seorang yg merendah diri...
oke laa,I LOVE THAT OKE !
hope kau x tukar attitude ko tu oke

Sunday, November 20, 2011

holidayyyyyyyyyyy

hello there...
okelaa,based on the entry above,it's seem that the holiday had just started,feeling excited tak???
sape yg x excited tu,there's must be something wrong with u,yelaa,ade ker org yg kat dunia nie yg x suke cuti kan...
okeeyhhh...
a week before holiday mmg byk ler bende yg dibuat oleh candidates pasca pmr seperti ak nie espeacially jamuan laa,bygkn,jamuan batch pon ade 2,mmg mkn jelaa koje ak kn,haha,mane x lemak2 tu xleh nk b'pisah ngan ak kan...
tapi dlm hepy2 ak nk cuti nie ak sedeth gak laa,nak tau sbb ape????
sbbnyer ak t'pakse b'pisah ngan dorm sis yg sgt2 ak syg,kak maria,k adda,k rock,k adi,k balqis n k zati...
nk tau sbb ape ak syg diorang???
sbbnyer diorang nie have been really2 kind to me
oke,we'll start with kak maria,dia nie katil sebelah ak so ak agak ngam laa ngan dia,dia nie baik tau,slalu bagi ak dgr mp4 die,bagi ak kfc n mcm2 lagi laa,akak,tq 4 everything oke espeacially 4 the make up,haha,i kind a love it...
than,kak adda plak,ak dah ngan dia since ak dari fom 1 dahh,dah 3 tahun ak ngan dia,dia nie slalu buat lwk n slalu jer lyn perangai ak yg kengkdg tu mcm ape jer dkt dorm,mmg best arr ngan dia nie...
oke k rock pulak aka m_ _ _ _ _ r_ _ _ _ ,k rock nie mmg seorang insan yg fuhhh,jgn nk ckp arr,klau dia ckp skit bleh pch cermin tingkap dibuatnyer,dia slalu nk manje2 ngan ak,haha,kan,kan k rock,ak ngan k rock nie dah 2 thn dah b'sama,hah,jgn nk fikir lain plak,ak mmg kamceng giler ngan k rock nie,kitorang mmg sweet habes laaa
kak adi plak merupakn ghost's story teller dkt ak,dia ne baik n commey jer..slalu gak lyn ak...
kak balqis plak merupakn partner comel ak dkt dorm,dkt dorm B7 tu,kitorang jer yg comelll,hahahaha,dia nie caring n slalu notice kalau ak badd mood ke ape ker
last but not least kak zatie,walaupun ak x rpt sgt ngan dia,tapi kitorang ok jer,k zati ngan ak dah 3 thn dah together gether...

okelaa,kat sini,hanis just nk ckp dkt akak2 sekalian thanks sbb dah tmn hanis stay up sesame time hanis sebelum pmr haritue,thanks sbb slalu menghappening kn dorm,thanks sbb slalu layan hanis,thanks sbb bagi hanis rase pengalaman ade kakak,thanks sbb pujok hanis time hanis sedeyh2,thanks sbb share citer same2 ngan hanis,gosip2 sume tuu n thanks 4 everything that u all had done to me,hanis sayang sumeeeeee,lps nie kite dah x dpt jumpe dah,xleh nk mcm dulu2 dah,sdeyh tau x,lps nie sape yg nk lyn hanis plak...keep in touch oke,ingat janji kite yg bile kawn nnti jn lupe ajk,haha

from left:kak adi,kak adda,kak iqa,kak maria,kak zati,kak rock,kak balqis

okelaa,korang mesti nk tau kak iqa tu sape kan,actually kak iqa tu bff kak maria,dia nie pon ngam ngan ak gak

p/s: I LOVE YOU ALL TIGHT2

Monday, November 7, 2011

hye....
okey post ak kali ini adalah untuk mengucapkn GOOD LUCK N DO THE BEST for the SPM's candidates espeacially my brother AMALI FARIZ,yg mane???
okelaa,kalau korang nk tau pegi tgk dekt sidebar blog nie,ade gambo die,he is my third bro...
form 5 bainun buat elok2 tau espeacially my dorm sis,haha,x laen x bkn si KAK SAADAH,KAK ROSHIDAH,KAK ADI N KAK ZATIE,pastikn straight A oke,klau x pnt jer kite study sesame sbelum nie,cewahhh XD
x lupe jugak kpd akak2 n dak laki fom 6 ats yg akn menduduki STPM,buat leklok okey KAK MARIA n KAK BALQIS...
alaaa,yg sedeynyer lps nie dah xleh jump dahh,sbb diorang sume dah abes skolah,mesti bosan B7 nnti...

eidul adha

hye...
okey,first if all,i woild like 2 wish all muslims in the world happy aidil fitri,ops,silap2,aidil adha oke...
haha,mesti bile lauk yg korang mkn skang nie byk lauk daging je kn,betul x???
x kire laa daging per skali pon,lembu ker,kambing ker,unta ker,kerbau ker,beruk ker,beruk???haha,mcm ade jer org korban beruk,ade ker???
okeylaa,bagi tempat ak kitorang korban kerbau,7 ekor rasenyer...ntahlaa sbb ak x pegi tgk pon diorang gi sembelih tuu...
mmg byklaa mak bapak ak bwk balek daging,pagi2 tadi time ak bukak fridge kat umah ak tu ak tgk penuh ngan daging jer,naseb baek x jumpe kepale kerbau jer dlm fridge tuu
ckp psl raya korban nie kn or raye haji nie,ak jeles ngan org2 yg tgh p'gi haji tu,teringin tau x teringin...xpelaa,besonnti ak akn pastikn yg ak akn p'gi pulak n ak nk bwk mak bapak a skali..insyaalah .
n to wannun n pakcik bakar(mak n bpk sedare ak),supaye anda b'dua mendpt haji yg mabrur yee

Sunday, November 6, 2011

it's been a very2 long time since ak x update blog nie,nk buat camne kn,dah byk giler setan2 yg ade kat sekeliling ak...
oke,lps nie bile cuti skolah start jer ak akn merajin rajin kn diri blek untuk mengupdate kn blog nie,sian ak tgk blog nie dah sampai b'sawang2 dah

okeylaa sayang,cuti nnti mama willtake care psl kamu oke,haha

bubye :))

Sunday, July 31, 2011

assalamualaikum...
dlm minggu nie aku asyik ingtkn opah ak jer,ak slalu fikir camne keadaan opah ak kat sane...
opah,smalam ana lwt kubur opah,opah dengar tak yg ana bace yasin tuk opah,opah,lps nie ana akn slalu bace yasin tuk opah ok...smalam time lwt opah,ana nmpak yg mate mak merah...kitorang sedeyh jer lwt opah,ana tgk kubur opah kecik jer jika nk dibandingkn dgn yg lain...
smalam mak citer kat ana mase mak pegi lwt opah mase hari sabtu haritu,tgn opah biru2,mak ckp tu sbb oksigen x sampai kat tgn opah,mak ckp gak yg opah asek pejam mate jer,opah x bukak langsung mate opah sedangkn opah sedar time tu,knape opah???opah xde ckp pape pon kecuali opah ckp yg opah rase sakit sgt...time mak pgang tgn opah,opah genggam tgn mak kuat2,mak ckp sampai hari nie mak still rase genggaman tgn opah...
mak ckp time hari khamis haritu,opah mogok mkn,knape opah buat camtu???
mak ckp yg time opah tgh nazak tu,kaki opah sejuk sgt n opah susah sgt nk b'nafas...ana sedeyh sgt time mak citer tuu...tapi ana xde kat sisi opah time tu...opah,nnti time raya ana lwt opah lagi yee...opah tunggu tau...

Friday, July 29, 2011

losing someone

assalamualaikum...
although dah seminggu citer nie b'lalu tapi ak still rase mcm baru je smalam b'laku...
pada hari isnin 25/7/11 merupakan hari g ak xkan lupekan,pagi tu cam biase ak gi skolah n tham hari tu ade assembly kat dlm dwn n majlis p'pisahan sume PK kat skolah ak,pagi tu sumenye b'jln ngan lancar sampailahh ak dipanggil pleh cikgu nazrul time en.azmie tgh bagi ucapan,ak agak kalut gak arr time tuu,yela,tetibe jer kene panggil ngan cikgu,n than ak pergi jumpe cikgu,cikgu ckp parents ak dtg n ak nampak mak,abah n adik ade kat dpn pejabat,time tu mmg ak dah rase ade something bad happen n ak trus pgi jumpe mak ak..

aku : mak,knape nie,ade org meninggal ker???
mak : ana,opah dah meninggal...

time ak dengo mak ak ckp camtu,ak trus peluk mak ak,mmg ak nanges dah time tu,ak rase am x caye jer ngan ape yg mak ak ckp...lps tu,cikgu nazrul bagi kbenaran balek kat ak,ak ak kelam kabut l time tu,ak x sempat pon nk balek dorm,ak just pegi kls ambik bag jer...otw nk ke rumah opah ak,ak tanye mak ak bile opa meninggal n mak ckp opah ak meninggal time mlm ahad tuu...sesampaijer kat umah opah ak,ak nampak dah ramai org kat rumah opah ak,time ak masuk dlm rumah oph ak,ak nampak yg opah ak dah t'baring kaku kat ats tilam kat ruang dpn,ade kain yg tutup bdn n muke opah ak,mmg time tu ak rase cam nk pengsan jer,ak seolah olah x caye yg opah ak yg ade kat dpn ak time tuu,ak ingat lagi yg mak ak bukak kain yg tutup muke opah ak,air mate ak mmg dah xleh nk thn dahh...tapi time tu ak x brani nk pegi jumpe opah ak,ak maseh x dpt trime yg opah ak dah meninggal...
time tu ak nampak sepupu ak tgh bace yasin tuk opah ak n ak pon pegi ambik wuduk n bac yasin tuk opah ak,time ak bace yasin tu pon,air mate ak x henti2 mengalir...
ramai giler yg dtg lwt opah ak time tu,kwn2 mak ak pon dtg n ak nampak mak ak nanges...time tu ak dgr mak ak citer kat kwn2 mak ak sbelum opah ak meninggal,mak ckp yg opah ak start sakit time hari sabtu hari tu sampaikn mak dtg pon opah dah mcm x sedar dahh,mak citer time mlm ahad tu,mak dpt miss called yg opah tgh nazak time family ak baru balek dari KL,tapi mak ak x sempat,opah ak meninggal time mak ak otw nk ke rumah opah ak,mak ckp time tu dah ramai org kat rumah opah ak...
mak,ana ingat lagi time mak suroh ana pegi jumpe opah,tapi ana x sanggup,ana menanges je time tuu...
ak just jumpe opah ak lps opah dah dikapankan,time tu sume sedare mare ak cium dahi opah ak...opahh,opah tahu x yg time tu cume Allah je yg tahu camne perasaan ana,opah,ana dpt lihat ume ank2 n cucu opah nanges time tuu...kitorang sume sedyh sbb opah dah xde...
lebih kurang pukul 11 camtu,opah dah slamat dikebumikan...tapi ana rase sbb kubur opah jauh drpd kubur tok buya walaupun same tnh p'kuburan...opah,ana pasti yg raya tahun nie xkan same mcm raya thn2 lps,thn nie kitornag dah x dpt nk lwt opah kat rumah opah dah cam slalu...ana jamin yg time pagi hari raya nnti ana pasti akn nanges lagi skali...opah,mak ckp yg tahun nie kitorang satu family xkan pegi rumah opah dah cam slalu,taun nie kitorang akn lawat opah ngan tok buya dulu...lepastu ana ade ckp kat mak yg psl gambo yg mak tangkap ngan opah time raye taun lps tu,x sangke yg tu merupakan kenangan terakhir beraya ngan opah...
opah,ana rindu sgt2 dkt opah,dah b'bulan2 ana x dpt jumpe opah sbb rumah ana tgh renovation,mak ade ckp yg opah ade tanye psl ana time opah dtg rumah ana minggu lps tapi time tu ana xde kat rumah sbb ana ade kat skolah,mak pon x sangke yg tu merupakan kali terakhir opah dtg rumah kitorang,mak ckp at least mak rase lega sbb opah sempat mkn ape yg mak masak time hari tu,mak ckp yg time tu opah oke jer cume care opah jln dah mcm x lrt sgt2...opah,opah tahu tak yg time ak balek skolah mlm tu,ana nanges giler2 sbb opah...time tu ana rindu sgt2 dkt opah...ana rindu nk dgr suara opah,ana rindu nk ckp ngan opah,ana rindu sume bende psl opah...
opah,thaks sbb opah dah jage ana time ana kecik2 dulu,ana slalu singgah rumah opah time balek dri tadika kan opah kan..opah slalu suap ana mkn dulu2...ana syg sgt dkt opah,opah,ana ingat lagi time cuti bile ntah yg opah duuk dkt rumah ana,opah citer psl opah dulu2...time ana jwb exam hari selasa hari tu,ana rase cam nk nanges jer sbb ana x dpt nk fokus jwb exam,ana just fikir psl opah jer...sjk opah pegi,ana 24 jam pikir psl opah..opah,tadi mak ade ckp dkt ana yg kalau mak tau yg opah akn tinggalkn kitorang,mak akn tunaikan sume bende yg opah mintak walaupun susah macamane skali pon,ana sedeyh sgt time tu sbb ana paham perasaan mak,opah,tadi dkt ofis mak ade buat bacaan tahlil untuk opah,mesti opah suke kann...opah,mak ckp mungkin minggu nie kitorang akn lawat opah,ana x sabar sgt tau opah,ana rindu sgt dkt opah...opah,ana mintak maaf sbb sbelum nie ana byk kali drop opah kan opah...opah,ana xkan p'nah lupekan opah,ana akn slalu doakn opah,ana sayang opah sgt2,lps nie ana dah xde opah dah...opah,thanks for everything,semoga opah ditempatkan disisi org2 yg beriman...aminn..

Saturday, July 9, 2011

sukan bainun

for this time ak nk citer pasal sport day kat bainun...
yang ak suke psl hari sukan taon nie sbb rumah RAZAK jadi JUARAAAAAAAA !!!
cewahh,hebad la razak nie...
mmg hepy sbb mng,yelaa sbb last razak mng taon 2002,fuhh,mmg lame giler tuu,slalunye rumah rahman yg kongker,tapi taun nie razak plak yg kongker yee,syabas diucapkan kepada sume ahli rumah razak !!!
and x dilupekan setinggi2 tahniah kpd KR rumah razak,Azizi n TKRnye,kak Adila...
klau taon lps rumah razak nanges sbb kalah,taon nie rumah razak nanges sbb menang !!!



nie dia itik razak,comey jerr kann,maskot terbaek tuuu








HOPE TAON DEPAN RUMAH RAZAK STILL JADI JUARA LAGI YEAA..

RAZAK INNNNNNNN......HEEHHHRRRGGGG !!!!!!!

sekali lagiii


I REALLY WANT TO WATCH THIS MOVIE !!!
DAHLA LISA SURIHANI YG B'LAKON,I ADORE HER VERY MUCH !!!

nora elena de best !!!



citer yg ade kat atas nie best sesangat-sangat tauuuuu,sweetttttt haram arr,bdk bainun ramai giler yg t'gile2 kan citer nie sampai sanggup tgk citer nie time maghrib especially dak fom 3 t'masuklah aksampai penoh bilik rehat tu kitorang kongker,haha,tapi tgk2 kitorang pon kitorang solat tau,x baek burn2 solat nie*cewahh =p,dlm citer nie ak totally crush with AARON AZIZ !!!,yeahhh,he's totlly awesome !!!,dahla hensem,bdn tough plak tuu,haha,mmg cair habes larr..muaahhhh,ILY aaron <3<3<3

look at himmmmm <3


I'M TOTALLY OVER,NGAH3,IGNORE THAT OKE

Friday, July 8, 2011

who says !!!

Lyrics of Who Says – Selena Gomez and the Scene

Wouldn’t wanna be anybody else, hey.
You made my insecure.
To me I wasn’t good enough.
But who are you to judge.
When you’re diamond in the rough.
Am sure you got some things.
You like to change about yourself, but when it comes to me I wouldn’t want to be anybody else.

Nananana, nananana
I’m no beauty queen, I’m just beautiful me.
Nananana, nananana
You got every right to a beautiful life.

Come on!

Who says!
Who says you’re not perfect, who says you’re not worth it. Who says you’re the only one that’s hurting.
Trust me that’s the price of beauty.
Who says you’re not pretty, who says you’re not beautiful.
Who says!

It’s such a funny thing.
How nothing’s funny when it’s you
You tell me what you need.
But it can widen out the the truth.
It’s like a work of art.
But never get to see the lights.
Keep you beneath the stars
Will let you touch the sky.
Nananana, nananana
I’m no beauty queen, I’m just beautiful me.
Nananana, nananana
You got every right to a beautiful night.

Come on!

Who says!
Who says you’re not perfect, who says you’re not worth it. Who says you’re the only one that’s hurting.
Trust me that’s the price of beauty.
Who says you’re not pretty, who says you’re not beautiful.
Who says!

Who say you’re not star potential, who says you’re presidential.
Who says you can’t be in movies, listen to me, listen to me.
Who says you don’t pass a test, who says you can’t be the best, who said, who said.
Would you tell me who said that, yeah.
Who says.

Who says!
Who says you’re not perfect, who says you’re not worth it. Who says you’re the only one that’s hurting.
Trust me that’s the price of beauty.
Who says you’re not pretty, who says you’re not beautiful.
Who says!

Who says you’re not perfect, who says you’re not worth it, who says you’re the only one that’s hurting.

Trust me that’s the price of beauty.
Who says you’re not pretty, who says you’re not beautiful.
Who says!



SUMPAH LAGU NIE BEST !!!
AND KEPADA YAG ADE KAT LUAR2 TUE,BUAT DERK JE YEA NGAN APE YG ORANG LAEN CKP KAT KORANG TU YE,YOU ARE WHO YOU ARE !!!!

Thursday, July 7, 2011

sad newsss

salammmm...

kali nie ak nak mengucapkan takziah kpd sume ahli kluarga kak nini,be strong ye kak nini...

kalau ak di tempat kak nini pon ak rase mcm nk bubuh diri jer time tu,aku x dpt bayangkan rase kehilangan orang yg tersayang dalam hiup kite,klau setiap kali ak memikirkan yg suatu hari nnti mak bapak ak akn tinggalkan ak,mesti ak nanges,ak tak tau camne nak hadapi hari tuu...so,ak lagi rela kalu ak yg pergi dulu drpd diorang sbb ak seriously x sanggup nk hadapinyer...

so pengajarannyer ialah kite mesti hargai ibu bapa kite slagi iorang maseh ade,jgn bile diorang dah xde nnti baru kite nak menyesal kerna nasi sudah menjadi bubur...
pikir2 kanlaaa....


I LOVE YOU SO SO MUCH MAK+ABAH !!!!

Saturday, June 25, 2011

smk sultanah asma...

okey,pada minggu yg lalu,pelajar2 ting.3 sultanah from smk sultanah mai bainun,mmg best laa,diorang sumenye sporting2 blake n friendly habes laa,first2,ak ingatkn yg diorang nie sombong2 sbb yelaa sbb diorangkan skolah yg pandai2,tapi t'nyate ak silap,so pengajarannyer ialah don't judge a book by its cover oke...deme sume baek2 n ak b'tuah sbb ade 7 bdk asma yg masok dorm ak...tapi kitorang rapat time sehari sbelum diorang blek skolah diorang,mmg sedeyh,tapi at least ak dpt laa sembang ngan diorang sampai pkul 1:30 am,fuhh,pagi besoknyer mmg ngantok haram laa,naseb bek x kene blajo sbb ade rehearsel hari anugrah,thanks god !!!

a thousand of thanks ak nk ucapkan dkt adlina,syaya,syuhan,zati,intan,err,err,ak x ingat laa yg laen2 tu,sory yee,tapi korang mmg best !!
lat but not least,thanks jugak sbb kasi cenderahati labu sayong tu kat dorm ak,kitorang warga B7 terharu sesgt tauu,n kitorang sedeyh sbb korang dah xde ;((
jgn lupekn kitorang tauu ;))

Monday, June 6, 2011

bodohh !

time ak online tghhari tadi everything was fined until ak bukak profile sorang bdk nie,scary abes laa,t'kejot ak bile ak tgk gambo ak ade kat wall dea,dia link pic ak,dahlaa ak x knl pon mamat tu,tah pape jer,dahla org india,dari mumbai plak tu,serious laa ak x suke giler ngan mamat tu,first2 dahla ajak ak webcam ngan dia,ko fikir ko sape nk webbie ngan ak,pliz arr,pikir arr skit xknlaa ak nk webbie ngan ko kotttttt !!!

I HATE THAT GUY !!!!

sumpah cam bodoh jerrr ;p

Friday, June 3, 2011

letters to juliet




citer nie best tauuu,sweet gak laa,nie sinopsis dea,panjang kaann,pepaham sendirilaa

sophie (Amanda Seyfried) is a young American woman who works for The New Yorker as a fact checker. To put some spark in her life, she decides to go on a 'pre-honeymoon' with her chef fiancé Victor (Gael Garcia Bernal) to Verona. However the workaholic Victor is unmoved by the romance of Italy and utilises his time to rather do research for his soon-to-open restaurant, ignoring Sophie. The lonely Sophie discovers by chance an unanswered "letter to Juliet" by Claire in the 1950's -- one of thousands of missives left at the fictional lover's Verona courtyard, which are typically answered by the "secretaries of Juliet". She answers it and soon enough the now elderly Claire (Vanessa Redgrave) arrives in Verona with her handsome barrister grandson Charlie (Christopher Egan), who works for human rights.
Charlie and Sophie take an instant liking to each other with Charlie behaving very brusquely with Sophie while she is very sarcastic with him. On the other hand, Claire is still looking to rediscover her long lost love, Lorenzo Bartolini. Sophie, thinking Claire's story might help her with her writing career, decides to help Claire in her quest. What happens next is a story of romantic twists and turns. They find out that there are multiple Lorenzo Bartolinis and must figure out which one is Claire's love. After many days of searching for the right one, they find that one of the Lorenzo Bartolinis is dead. An angry Charlie blames Sophie for his grandmother's sadness. He accuses her of not knowing what real loss is, which causes an upset Sophie to walk away. Claire, seeing the little dispute, tells Charlie that he was wrong and that Sophie's mother had walked away from her when she was a little girl. The next day, Claire insists that Charlie apologize to Sophie at breakfast, and he does. After dinner, Sophie goes out with Charlie and talks to him about love, when he accidentally kisses her. The next morning, is their last day of searching for Claire's long lost love. On a whim, Claire points out a vineyard to Charlie and asks if he could stop by so the three of them can have a farewell drink for Sophie. As Charlie drives down the road, Claire sees a young man who looks exactly like her Lorenzo. She yells at Charlie to stop, and he complies. They discover that the man is Lorenzo Bartolini's grandson. Claire and Lorenzo reunite after fifty long years.
Back in New York, Sophie breaks up with Victor. Sophie returns to Verona to attend Claire and Lorenzo's wedding. She finds Charlie there with another woman, Patricia, and runs out. Charlie comes to find her (in a classic balcony setting) and she admits she loves him, but tells him to go back to his date. Telling Sophie that the woman was actually his cousin Patricia, not his ex-girlfriend Patricia, he tells her he loves her and wants to be with her. He accidentally falls off the balcony and they kiss as he is lying on the ground.

happy anniversary


hari nie merupekan hari ulangtahun perkahwinan mak bapak ak kali ke 24,so taun nie kitorang just sambut kat pizza hut jer,itupon xleh nk lelame sesgt sbb mak bapak ak x branie nk tinggal umah lelame sbb rumah ak skang nie still under construction,klau pencuri nk masuk tu mmg sng sgt laa kirenyer,kang x psl2 time kitorang sampai umah kang tgk brg dlm umah sume dah lesap...x sanggup,x sanggup...so kirenyer cuti nie mmg ak xkan pegi jln2 laa,tapi ak xkesah sgt sbb hw ak pon byk lagi yg nk kene buat,ngan folio nyer lagii,hishh,harap2 sempatlaa ak siapkan sume tu...aminnnnnn


btw,hepy anniversary kpd mak n abah,thank you for everything,love you both very2 much !!!

Tuesday, May 31, 2011

ppt suck !!!

result ppt ak x brape nk bagus laa,ak just dpt 6A2B jerr,BI n KH ak B,due2 dpt markah 77,mmg frust abes laa,n than no ak pon sure2 la truk kann,no 2O jerr dlm batch,kan bagus klau KH ak A,sure2 no. ak naek...tapi nk buat camne kann,mmg sah sume nyer slh ak sbb not very2 prepared

I HOPE MY TRIAR I WILL GET 8 A's !!!!
WISH ME LUCK YE YOU ALL !!!

graduation =_=

just want to say congrate sama ini Zhafri faiz bin bashruddin coz you successful finish ur stuudy at politeknik ungku omar...haha,x sangker dah grad rupenyer abg ak yg sorang nie...muke bahagia jer die nie kann dlm pic tapi bile time naek pentas masam semacam jerrr
x sabar laa plak ak nk grad nie*cewahhh PMR pon x lps lagi dah ade hati nk grad kann



yg b'tudung hitam tu sgt hodoh kannnnnnnn

ko mmg b'naseb bek sbb abah bagi gune dslr dea*sumpah jeles !

happyyyyyyyyy !

seb bek blog ak bleh bukak blek setelah beberape hari ak mencube,sedeyh laa klau blog xleh bukak,byk giler bende ygg ak nk update*cewahhhh

Saturday, May 14, 2011

openday

kat bwh nie sume gambo time openday taun nie,bende openday dah lame dah abes,tapi ak baru nk update psl bende nie sume,yelaa,ak kan a busy girl with a busy life,ngah3
tapi openday taun nie agak laen gak laa bagi ak sbb pagi2 tu ak kene uruskan bahagian hadiah2,haha,mmg mencapab gak laa time tu,ngah3,malu2
n than,kelas ak ade buat jualan,kitorang jual bihun tomyam,agak laku gak laaa
malam tu pulak kitorang jln mcm openday sebelum nie n kitorang dpt mkn kek coklat mlm tu special from cikgu aslinda,thanks cikgu,I LOVE YOU SO MUCH !!!!











opendayyy

currently ppt

PPT finally overrrrrrrrr,yeahh,finally!!!!!
cukoplaa sepanjang minggu nie ak dah totally penat,setiap malam nk kene tido pukul 1,bangun plak nk kene awal sbb nk kene bace buku,mmg penat,tapi naseb baek ak x ngantok time jwb exam...
secare keseluruhannyer,ak rase math la yg pling susah sampai ak nak jwb pon t'keto2 tgn ak,ngan t'tinggal calculator bwh mejenyer,dahlaa mase x cukop,byk giler soalan yg ak bedal jeee,at least ak harap sesgt2 yg math ak paling kurang pon B jer,tlgla jgn bagi ak dpt C


conclusionnyer is i still need a lot of study for this p'cubaan pmr in August

WIH ME LUCKKKKKKKKKKKKK !!!!

Friday, April 29, 2011

PPT

really scared for this PPT,my head wanna burst !!!
tapi bile ak start ngadap buku je,ak mesti jadi cam yg dkt bawah nie
ish3,hanis,hanis,ape nak jadik nie

Saturday, March 19, 2011

akak2 dorm yg dulu2




yg dkt atas2 nie sume akak2 dorm ak yg dulu,tetibe jer ak t'ingatkan diorang,mmg byk giler memory ngan diorang,tapi time taun lps la yg paling best,ecececehhh,bangge kak jiah n kak alia,kan,kan,
kak jiah,kak jiah,teringin nk kaco akak lagi,best laa,mmg happening giler kan dorm taun lps

Hanis SAYANG sesangat kat akak2 yg ade kat atas nie,KAKAK2 DORM B7 TERBAEK LAA!!!!

yummyyyy


nie self handmade tau,seb bek menjadi,kan,kan

Friday, March 18, 2011

trip to peace island


weiii,sape nak tau,smalam kan ak gie pulau aman doe*x bleh blah giler,bende bkn ade pape pon kat sane,sebenarnye smalam mak bapak ak ckp diorang nk gie ambik abg ak kat USM,so ak pon ikot laa,yelaa,xkan la nk tinggal kat umah sengsorang kot,pastu lps ambik abg ak,tetibe ak rase yg bapak ak drive ikot jln laen so ak pon tanye la nk gie mane,mak bapak ak ckp nk gie pulau aman,ak pon blur2 je time tu,yelaa,sbelum nie ak mane p'nah dengo name pulau tue,tetibe nk gie sane plak,ak rase klau ak tanye bdk kls ak pon mesti diorang ckp tak tau gak psl pulau tue..pulau aman tu area2 dkt sebarang perai,alaa yg dlm buke sejarah fom 2 tu,hishh,trus teringat blek psl sejarah nie,dah2,sambung blek citer.pulau tu ekceli sebuah perkampungan nelayan,klau sesape yg nk rase cam dok kat kampung n suke memancing bleh la duduk kat sane,klau nk gi sane kene naek bot,haha,habes barai giler tudung ak time tu,cam bodo giler,nk snap pon xde mood dibuaatnyer
sampai2 je kat sane kitorang trus mkn,best giler dpt mkn,dahle udang die beso2,murah plak tu,klau kat sini,dahla udang die kecik,harge die jgn nk ckp laa

href="http://1.bp.blogspot.com/-oICD-GYBPVg/TYRL9IQ2iVI/AAAAAAAAANQ/6uDEuE1B2Eg/s1600/Picnik%2Bcollage.jpg">
kan ak dah ckp,besar kan,besar kan
than ,kitorang gi solat kat surau,yg x best nyer surau tu t'letak btol kat sebelah kubur,dahla tingkap die xde langsir langsung,nk sembahyang pon x tng klau camtu,seb baek siang,klau mlm,huiissshh
pas sembahyang,kitorang jln2 kat pulau tu,untuk pengetahuan korang kan,pulau tu xde sebarang kenderaan except for basikal n motor jer,itupon sikit jer,mmg sah xde pencemaran udara langsung kat situ...so kitorang pon t'pakselaa jln kaki jer tok sampai ke telaga mas,agak jauh gak laa,klau hari2 camnie,cehhh,bleh kurus tros ak...

haa,nie die telage tu,dlm giler,yg peliknyer kan,air die rase tawar walaupon telaga nie btol2 kat tepi laut

yg nie plak ak,hodoh giler kan muke ak

after that mak ak ajak gie kutip lala/kerang kat tepi pantai,mmg byk giler arr yg kitorang jumpe,ayah ak time tu bkn nyer nk tlg skali,tapi x abes dok tangkap gambo,mentang2 la ade camera baru,adek ak plak dok sdp die jer mandi,jeles giler,best kan klau jadi bdk kecik nie,xyah nak malu pape

nie antare pic kat sane
lebih kurang pukul 5 lebih camtu bapak ak dok bising suroh kitorang balek ke jeti sbb takot t'tinggal bot


nie time naek bot,ak xde dlm gambo nie sbb ak yg tangkap gambo nie,xna aihh ak tankap gambo time nie,sure2,tudung ak barai punyer

time nie ade sorang nenek yg nk turun dari bot,sian je ak tgk die,dahlaa x lrt,pastu bapak ak yg cukup prihatin nie pon dtgler menolong,cehh,baek tak bapak ak



nie time dkt jeti
lastly kitorang sampai umah lebih kurang kol 9:30 pm camtulaa,pnt gilerr time tu