Saturday, December 31, 2011

end of 2011

hye assalamualaikum.................. korang sendiri tau kn yg harini merupakn hari last bagi taun 2011,so this is my last post 4 this year,just a few hours to go until midninght,hmmm,my feelings??? to be honest laa kn,ak mmg x suke,yes,i hate it !!! nk tau knape,sbbnye ak mmg x sukelaa,ntahlaa knape,ak rase gile2 benci nk jadi fom 4 nie,hmm,i love to be form 3 walaupun jadi fom 3 nie susah,kene slalu study je kojenye,hmmm,tapi ak x kesah sume bende tuu,lps nie,kwn2 ak dah ramai dah yg x same kls ngan ak,yelaa,diorang mesti masuk kls ikut sub yg diorang nk,tu x kirre lagi klau yg pindah skolah tuu,haishh mmg terpisah trus laa,ak syg sume kengkwn ak n klau bleh ak xnk t'pisah ngan diorang,yelaa,kitorang dah together since fom 1 lagi kot,mane x sedih kan :'( okey,enough with that,skang nie ak nk kenang balik pristiwa2 yg ak xleh lupe time ak fom 3 nie....okey,yg first adalahh time hari 1st nk kene balik bainun balek,hmmm,mmg sedih time tuu,nk tau nape,sbbnye ak kene duk rumah sengsorang pada hari ak kene balik bainun balek,bygkn,packing sengsorang,mkn plak kene buat sendiri,hmm,jgn nk ckplaa,ak mmg x mkn langsung haritu,bknnye ak mls nk msk,tapi ble ak masak something,ak xde selera nk makan,haha,last2,makanan tu sume masuk tong sampah,ish3 n ptg tu time nk balik bainun pun mak sedare ak yg hantar,hmm,sedih2 :( yg ke-2 plak adlah time hari pertauliahan pengawas,huhhh,mmg perit kot time tu,nk tau nape,dahlaa ak xleh naik pentas ambik sijil,pastu kene marah lak tuu,hmm dgn sape,adelaaa :D ,mmg spoil mood ak time tuu,reasonnye ak x leh ambik sbb blazzer ak xde,bdk ghazal pinjam sbb nk pergi Turki ade show kt sane,fuuuhhhh,mmg dah xde rezeki kan nk wat camne,n mlm before hari pertauliahan tu ade rehearsel n time tulaa pon ak kene mrh,n balik je dorm,ak mmg pns semcm jer kot,haha,ak ingat lagi anis ngan mahani dtg dorm ak,ak mnangis kot time tuu,haha,dah kene marahkan,mane x pns,heee,tapi bile pikir2 balik,lawak pon ade time tuu XD 3 . sports day taun nie mmg best,why???,hmmm,sbbnye adalah rumah skn ak iaitu rumah RAZAK(kuning) jadi juara kott,haha,best siot,yelaa,klau x sbelum nie rumah rahman(hijau) je yg mng,taun nie ade kelainan skit yea,hee :D ,n time nk hari sukan tuu,mmg agak busylaa bagi ak sbb ak kene train bdk2 pandu puteri kawad kaki,haha,mmg penat,tapi xpe,sebagai pengerusi yg baik ak x kesah kot,haha*gedikkkk,hmmm tapi syg pandu x mng,hee,xpe2,cube lain kali ye korang :D,n disamping tu pon ak ade gaklaa tlg skit2 prepare tuk hari sukan kt markas razak,bestt gaklaa 4 . after exam tgh tahun haritue,fom 3 n fom 5 yg dpt top 20 kene pegi SMKA Kerian sbb ade program persediaan kat sane,byk gaklaa dak2 dari skolah lain sperti smka kerian,azlan shah,anderson,rps,tmn tasek,hmm,ade lagi rasenye,tapi ak x ingat dah,pegi sane naik bas bainun yg cantik gile tuu,haishh,bilelaa nk tuka bas baru kan,sedih ak tgk bas bainun tuu,ish3,hrp je skolah kluster :p hmm,first impression ak bout that school adalaa diorang ade dewan mkn yg cantik,meriah gile DM diorang dah mcm keling je ak tgk,mmg klahlaa DM kt baiunun,haha XD,hee,dorm plak kitorang kene pecah2 sbb nk kene campo ngan skolah lain,n ak dpt same dorm ngan nadiah salleh n kak zatie fom 5,hmmm,impression ak ttg dorm diorang adelaa,best lagi dorm yg ade kat bainun tuu,dorm diorang sempit n x teratur,n time kt sane kitorang2 yg pegi tuu rase mcm b;syukur klau dpt balek bainun,for d 1st time kitorang x sbr2 nk balik bainun kott :> haha,n time kat sane ak rase dak bainun laa yg paling rockers skali,girls sume pakai baju kurung,sopan gitu,hmm tapi kitorang nyadin je pakai sluar sume,heee :D 5 .heee,time trial alhamdulillah laa ak dpt 8A,hmm tapi before trial tuu ade satu peristiwa yg sedih kot sbbnye ak kehilangan org yg ak syg sgt2 iaitu opah ak,sbelum nie ak dah post dah kat sini,hmmm mmg sedih,ak just balik sehari je kot,balik pagi mlm tu dtg bainun balik sbb besoknye nk exam pra-trial,bygkn mlm tu ak x study papepon,subjek nk exam besok pon ak x tau,sampai ak kene mrantau ke dorm org lain sbb nk tau exam pe besok,n mlm tu ak mmg x study laa,xde mood kot,hmmm,xknlaa lps ak nanges bagai nk rak pastu ak nk study kot,mmg x masoklaa,n time tuu mmg ak b'trima kasih se sgt2laa dkt akak2 dorm ak sbb time ak mnagis gile2 mlm tu dkt dorm,diorang pujok ak,bagi ak smangat sume,thanks akak2,hanis syg akak2 sume <3 ,n naseb baiklaa besoknye time examak leh jwb ngan baik,bile siap jwb exam,ak x check pon kertas soalan tu,akjust t'menungg je ngadap luar kls,mmg time tu ak still rase nk nanges,tapi ak control sbb xnk cikgu tau,hmm,cume Allah je yg tau perasaan ak time tu,hmm tapi dlm sedih2 ak,naseb baik gaklaa ak dpt 6A 2B time pra trial haritu,tapi exam yg tu x penting pon act,just cikgu nk test students je 6 . sebagai fom 3 mmg ak busy je memanjangkan,byk giler cikgu bagi kerja nk buat,haishh,mmg x cukop mase nk siapkn sume tu sampai kitorang byk yg kene korban mase tido memlm sbb nk siapkn homwork,hmm u x kire lagi nk kene cari waktu tok study,ptg2 ade kls,mlm2 pon kengkdg ade jugakk,hee mmg tension giler2,sampai sume org bad mood je time tu,yg nanges sbb tension pon ade kot,haha,bygknlaa,kls mmg senyap giler time prep sbb sume ngah pulun nk siapkn koje,fuhhh,tapi bile dah lame2 dah rase cam biase je sume tuu,cewahh,dah kebal dah,haha XD 7 . hmmm form 3 time nk dkt2 exam kitorang ade wat solat hajat,bace yassin sume tuu n ade satu pagi tu kitorang ade buat qiamullail,fuhhh,punye awllaa ak bangun time tuu,3 lebih rasenye n jgn nk ckplaa kitorang mmg t'sengguk2 dah dibuatnye,lps habes bende tu xleh nk sambung tido sbb ade kls subuh,ust che yg buat,stiap minggu kot ade kls tuu,fullamak,mmg awl sehh,subuh2 dah nk kene study bagai nie,mmg plajar cemerlang dibuatnye,tapi walaupun haritu ak just tido lebih kurang 2 jam je,but seriously i was not sleepy at all,wahh,mmg best camtu XD 8 .hari anugerah cemerlang taun nie ak dpt kot sbb last year ak dpt no 3 dlm batch,wah3,mmg bertuah gilerlaa ak nie,bknnye sng,yolaa,ramai lagi yg pandai2,hmm,ak rase cam nasib je bende tu,n taun nie tuanku bainun sendiri yg dtg,wahhh,mmg lagi b'tuah kot,bknnye setiap thn tuanku bainun dtg skolah,lat time ak fom 1 rasenye n time fom 3 ak jumpe lagi,hmm,hope next year dia dtg lagi sbb ak nk gi ambik lagi taun dpn nie,hehe,pnt dia nnti sbb pmr je dah 68 org,tu x campo ngan yg lain2 tuu,hee,tapi klau tuanku bainun yg dtg,mmg byk preparation laa yg nnk kene buat,rehearsel pon byk kali kot,penat dehh,tapi yg bestnye sbb cikgu byk yg x masuk kls sbb busy nk prepare,haha,mmg kemain lagi laa kitorang dibuatnye,tambah2 lagi time tu sekolah SMK Sultanah Asma ade dtg bainun for a week,so kitorang mmg layan diorang jelaa tme tu,best2 :D 9 .heee mcm biaselaa PMR,mmg dah saat genting dah time tuu,bak kata miss lim pmr tuu mrupakan pelabuhan bagi fom 3,fom 3 sume dah mengemudikan kapal masing just tunggu mase je nk b'labuh,yesss,ak suke ayt miss lim tuu <3 ,heee, time pmr,tiap2 hari ak ngan kwn2 ak call parents sbb nk inform psl exam,heee,seriouslly ak ingat lagi time ak jwb exam sume tuu,ak time exam duk kat blakang so lps habis jwb je ak akn usha member lain,haha,ade kot yg tido,fullamak mmg best habeslaa,hee,time pmr pon ak leh lagi mkn gula2,nyadin je XD,tapi nasib baik ak x rase ngatuk langsung,dahlaa sejuk dlm dwn tuu siap pasang aircon lagi,time paper last pmr,mmg kitorang sume dah sengih2 dah sbb x sabo2 nk habis cpt,penat kot jawab exam :D 10 .last but not least,time hari last day skolah,seriouslly ak x hepy langsung time tuu sbb ak sedih nk b'pisah ngan akak2 dorm ak,yelaa,diorang dah fom 5 n fom 6,so kompem2 laa x jumpe lagi dah,mnangis kot ak n akak2 dorm ak tu pon ade yg nanges,heee espeacially kak adda said :D ,huhu mmg sedih sbb ak ngan dia since ak fom1 lagi kot,mmg haritu ak call mak ak suh ambik lambat sbb ak nk spent time ngan diorang.nasib baik diorang xde kls ptg tuu,kitorang tuka2 bio,sembang2 n ak kene make up kot dgn kak maria,haha,lawak habes laa muke ak,sedih siot sbb diorag slalu lyn ak dkt dorm,diorang x pernah sombong ngan ak walaupon diorang tu senior ak,share2 story,mkn same2,study same2,basuh baju same2,pegi toilet same2,dgr mp same2,memekak tgh2 mlm same2,n mmg sume same2 laa kirenye,hhmmmm,seriouslly ak syg giler2 kat diorang,diorang dah mcm akak ak sendiri walaupun ak ni x pernah ade kakak :D oklaa,ak rase that's all from me,i know post ak kali nie mmg panjang kan,haha,last post taun nie kenela panjang,hmmm n sorry klau ade slh taip ke slh bahase ak ape ke okey,gile laju kot ak taip bende tie,mcm nk race je,oklaa,so HAPPY NEW YEAR YAA GUYS,HOPE NEXT YEAR WILL BE MUCH2 BETTER DEN DIS YEAR,INSYAALLAH :)

Sunday, December 25, 2011

presents

hye assalamualaikum.... heee,korrang2 yg dpt 8A tu mesti dah minx hadiah mcm2 kt parents korangkn???,haha,same goes to me... :> actually ak ade gak rase mcm b'slh nk minx hadiah2 nie sbb ak mmg ikhlas nk dptkn staright A's time pmr sbb ak nk buat parents ak hepy n proud of me,yelaa,ak x sanggup parents ak malu deisbbkn ak,hmm,klau ak x dpt 8a mesti org akn ckp"laa,dulu upsr leh dpt straight a apesal pmr x bleh",hishh,leh mati ak nk jwb soalan camtu :< okey2,b'balik balik pade soal hadiah tadi,since parents ak dah tanye ak nk hadiah ape so ak ckplaa yg ak nk menatang yg ade kt bwh nie...
mak ak ckp "hmm,tgklaa dulu"...hishh,i really hope that i can get sony psp nie,amin.. hehe,tapi hadiah sampingan pun ak dpt gak,hmmm,my dad gave me a blouse jenama 'google',haa wait arr,bknnye google search tuu,nie google jenama pakaian punye,not bad laa n bile ak tanye bape harga dia bapak ak xnk ckp,hmmm,tapi dah bapak ak dah bagi,so ak pun ambik jelaa kn,rezeki jgn ditolak,so thanks dad,ilebiuuu plus2 <3 and like usual laa,ak dpt duit from sedare2 ak sume,n ramai gaklaa kezen ak yg wish tahniah kat ak,heee,mekaseh2 XD till now then,bubye :)

Saturday, December 24, 2011

result !

hye assalamualaikum... kome sume mesti dah tau kn yg hari khamis haritu b'samaan dgn 22/12/11 mrupakn tarikh result pmr kluar,penting doe tarikh tu espeacially for all form 3,heee,memandangkn i'm also bdk fom 3 so kali ni ak nk post psl result pmr ak... heee,alhamdulillah ak dpt gak ape yg ak nk iaitu bende yg ade kat bwh nie...
hmmm alhamdulillah sgt2...nk tau prasaan ak camne,hmm,kompemlaa hepy kan,,sape yg x hepy klau dpt straight A's kan :D tapi yg x bestnye sbb ak x gi ambik result kt skolah,ak tau result ni pon sbb mak ak call office,sbb ape ak x ambik???,hmmm sbb ak ade kat melaka time tu,tgh holiday ngan family,sedihlaa gak,dahlaa bainun masuk tv,siap ade wartawan lagi dtg tuu,hmm,bknnyer sng tu,haha,taun lps pon x mcm tu,yg ak tau last bainun masok tv psl result time taun 2003,page dpn...taun ni mraselaa lagi,haha,lagi femes bebdk bainun dibuatnye,siap masok berita lagi,hmmm,ak nk gak mcm tuu :( but bende yg palinng ak epy adelaa sbb batch ak iaitu batch 28 dah klhkn batch taun lps,hmmm finally,mmg tu bende yg ak hrp sgt2,yessssss ! so lps nie i think dah xkn ade dah suara2 yg sumbang batch diorang ngan cikgu2,hishhh,kitorang mmg benci giler2 bende tuu,batch kitoranglaa yg slalu dipandang hina,kene marah laa,ejek laa n mcm2 lagi,cikgu slalu comparekn result kitorang ngan taun lps,cikgu slalu ckp yg result kitorang ni truk,time trial kitorang just dpt 16 org je 8a x mcm taun lps ade 23 org,tapi at least result kitorang time tu 2nd kebangsaan iaitu kt bwh tun fatimah jer,tapi alhamdulillah pmr kitorang atas dr taun lps,so padan muke korang,haktuihhhh :P kitorang dah buktikn yg kitorang bleh klhkn korang so korang jgn nk pandang rendah lagi kt kitorang tau ! hmmm,tapi ak xdelaa hepy sgt bainun dpt 68 org 8A,sbb klau bleh ak nk sume ahlli batch ak dpt sume A,biar kite cukop 100 org dpt 8A,hmmm yg ruginye ade 27 org yg dpt 7A,kn bagus klau 27 org tu dpt 8A,so pmr taun nie leh ade 95 org straight A's,kan cantek tuu,biar senyap trus batch taun lps :p so dlm byk2 skolah kt perak nie,bainun dpt tempay yg ke 5,1st semesti,2nd star,3rd mckk,4th sabda,6th tmn tasek,7th seratas,8th igop,9th azlan shah n 10th smka kerian... n kpd students kat tmn tasek tuu,sorry yea sbb korang xleh klhkn kitorang,haha,penat2 je korang laungkn slogan pagi2 ckp nk klhkn bainun,haha XD so congratetulations to all those students who get straight A's in PMR,we've make it worth !
okey,nie sebahagian drpd 68 org yg dpt 8A kat bainun,ekceli,ramai je yg x gi ambik result t'masuklaa ak :> I LOVE YOU GUYS VERY2 MUCH ! N FOR THOSE WHO DID'NT GET STRAIGHT A's,DUN WORRY OK,KORANG SUME DAH BUAT YG TERBAIK SO CONGRATES ALSO :)

Friday, December 16, 2011

err

salam... time ak ngah boring2 tadi tetibe lak ak rase nk visit myspace,fuhhh,mmg dah lame gile ak jenguk menatang tuuu,mmg bersawang le jawabnyer,n myspace still bosan cam dulu gak n mase tgh on9 myspace tadi ak terjumpe 1 pic nie,pic time ak fom 1,hee,mude lagi ak time tuu,n pic tu mase time jamuan fom 1 dulu,hishh rindu plak ak time fom1 dulu,skang nie nk fom 4 dah,scary doe,upper form x best,subject dia susah tapi ak akn pastikn yg ak leh buat*chaiyokkk !
oke,nie dia gambonyer,scary jer ak tgk siap ade tepung2 lagi kt muke ak,haha,mmg lawak,ak ingat lagi yg best giler time tuu till now then,bubye :))

Friday, December 9, 2011

rantai burung hantu haram !

salam n hye sume... oke,tadi ak online fb n ak ade bace satu link nie yg mengatakan yg rantai burung hantu tuu haram,nk tau sbb ape,sbb bende tuu ade berkaitan dgn freemason,nk more info,read this oke... www.haiyumhaffiz.blogspot.com oke,yg kat bwh nie adelahh contoh rantai burung hantu tuu
hishhh,bile ak tau bende nie haram trus ak batalkn niat ak nk beli bende nie,dulu ak bkn main beriya lagi nk beli bende nie,yelaa sbb bagi ak rantai tuu cantikn ak pernah laa pakai bende tuu sbelum nie itupon sbb pinjm org lain punyer,fuhhh,naseb baik,kalu x bleh melebur duit ak lebeh kuarang RM 20 something camtuu laa,Alhamdulillah.... p/s: ni ade pesanan tuk korang2 yg dah beli bende nie,baik korang pegi buang je bende nie,buat memalukan nama agama Islam jer

result

salam n hye sume.... hmmm,harini mak sya ckp result mungkin kluar pada 20 haribln n klau betol2 kluar pd haritu so ak xkan bleh ambik result time tuu n ak akn ambik lambat skit,mak abah ckp time tuu family kitorang nk gi jengjln for a few days rasenyer,hmmm,tapi mak bpk ak x ckp katne,tapi klau bleh ak nk gi ambik result pmr tuu sbb bende tu cume skali seumur hidup n bende tu mmg bende yg ak tunggu sgt2 walaupon ak takot,hmm,but i really hope that result kluar pada hari lain yg ak bleh ambik,ya Allah,tolonglaa hambamu ini,aminnn till now then,bubye :)

Thursday, December 8, 2011

hyeeeeeeeeeeee ! today my dad n my mom duk bising2 psl kitorang tido lmbat n bangun lambat,ish3,normal laa tuu kan,mak,abah,kitorang mmg suke jadi klawr memlam nie,koje part time kitoran,haha n then my dad ckp lps nie kitorang kene tido awl,pastu pukul 11 dah kene tido dahh,kene pdm lampu,laptop,tv sume tuu,bapak ak ckp leh jimat karen camtu,haha,bleh mati ak dibuatnyer camtuu,time bapak ak ckp camtuu ak teringat light off dkt bainun,hehe,rindu la plak time stay up memlm kat bainun,tapi stay up kt bainun x same dgn stay up kat umah,kat bainun memlm duk ngadap buku sampai kul 1 pagi camtuu tapi kat umah duk ngadap muka buku atau lebih dikenali sbagai facebook,klau kt rumah klau nk ngadap buku nie mmg susah sbb tulaa ak rase bertuah sgt sbb dpt duduk dkt hostel,klau x,ak rase ak mmg dah hancorr dahh,byk sgt dugaan klau kat umah,klau kat skolh klau tgk org study jer kite rase tergugat n kite akn ikot study jugak,okelaa,that's all from me,thank you for reading... bubbye :)

greyson

salam n hye sume......... ok,post ak kali nie sbb ak nk kknlkan korang dgn bf ak,dia nie comel tau,suare pon sdp,femes plak tuu,hmmm,mmg tip top laa dia niee,mmg ak bertuah laa dpt dia nie,heee,nk tau sape???,oke,wait ar.... ..................... ................ ......... ...... .... .. .
tadaaaaaa............ comey kan3,hehe,jgn sesape nk cube rampas dr ak,klau x,korang tunggu jelaa,prg dunia ketiga bkl b'laku,muahahahahaaha XD p/s: Greyson Chance,i think i start minat kat u laa,i slalu stalk u kat youtube tauu coz ur rockkkkkkkk ! MELOVEYOUMUAHMUAH <3
hye..... now i change the background,header n the song,korang prasan x???? for this time ak tukar lagu jet lag plak dr simple plan sbb skang nie ak dah suke lagu nie plak,klau korang dgr lagu nie baik2 n phm lirik dia,best tau...cer dgr elok2 oke... till now then,bubye :)

Thursday, December 1, 2011

ujian MRSM

hai sume....
oke,post ak kali nie ak nk citer psl tajuk yg kt ats tuuu,mesti korang tau kann apebende menatang tuu...okelaa,bagi sesape yg x tau ak akn trgkn oke,rileks2,oke !ujian MRSM ataupun name lain dia adalah Ujian Kelayakan Kemasukan MRSM (UKKM),bende nie adalah untuk tgk sameda korang lyk ke x nk masuk skolah MRSm,hmm,oke cukoplaa tu !
oke,ujian ak smalam b'samaan 30/11, dkt MRSM taiping,n ak mmh b'basib baik laa sbb ramai giler bdk bainun yg same ngan ak kat sane,sape???,oke bdk bainun yg ade ialah kirin,ecah,fa'a,amy,mas,nad husna,nad bujur,mahani,hariz,shahir,adib,jadas,eddi,hmm,tujelaa kot...,ramai kann,dah mcm reunion je dibuatnyer,mmg best arr !
oke,exam tu camne?/?,hmmm,speechless ak dibuatyer,soalan math dia mmg merupakn exam math yg paling susah ak pernah buat dlm hidup ak,bygkn,soalan yg ak xpernah jumpe pon ade,drpd 40 soaln,ak just berjaya jwb dlm 20 lebih jerr,mmg truk,ak rase cam ak nie mmg bodoh !hmmm,jap2,yg ambik ujian nie jgn trase laa,nie tuk ak jerr oke...solan sume jwb dlm pc,so nk conteng2 diagram nie mmg x bleh laa,hishhh,benci btull,mmg mase pon x cukopp laa ngan nk jwb bende lain lagii..oke cukop psl math,soalan SAINS dia boleh laa,byk logik jerrr n lastly soalan peribadi dia mmg boring giler laa,dahlaa ade 100 soalan,mmg laju jelaa ak jwb...
okelaa,balik tu ak singgah jap mkn dkt restaurant DOLI,kedai nie just ade menu kuetiaw jerr,dahlaa mhl,x sedap plak tuu,bygkn kuetiaw goreng dia sampai rm 9,skit plak tuu,tapi xpelaakn,saje2 je nk cube,n restoren nie pernag masuk dlm rancangan JALAN2 CARI MKN tuu,mmg ramai org laa,dahlaa ak pakai baju skolah,sume org pandang je kat ak,haishhh,malu teman dibuatnyer,haha XD

hmmm,tapi otw balek tuu mmg ak moody jelaa sbb tension soalan dia susah,makin tipislaa peluang ak nk masuk MRSM camnie,ak dahlaa xnk stay kt bainun sampai fom5,nk gak rase masuk skolah lain yg lagi bagus kannnn


okelaa,till now then,bubye n thanks 4 reading :))